tiistai 9. helmikuuta 2010

Aika kiirii....

Niinpä, uskomatonta mutta totta, pennut ovat jo ylittäneet kuuden viikon rajapyykin ja meno on kyllä sen mukainen... Vauhtia riittää vaikka muille jakaa, on se vaan onni että pentusia ei ole kuin kolme - yksi juuri seisomaan oppinut kaksijalkainen kyseisen pentulauman kanssakin on jo oma hommansa. :) Pennut ovat kovasti kiinnostuneita Niasta ja vapaamatkustavat vauvan selässä paikasta toiseen - samalla toki järsitään välillä korvia ja yritetään saada maistiaisia hiuksista. Aika koomista touhua, mutta kertaakaan ei vielä ole vauvaa saatu itkun partaalle ja Niakin osaa työntää pentuja tosi ystävällisesti kauemmas, jos ihan naamaan käyvät kiinni. On varmasti molemmille osapuolille erittäin antoisaa kokemusta.

Pennut ulkoilevat jo päivittäin ja ensimmäiset kakatkin on jo hankeen väännetty. Pennut kasvavat ja kehittyvät huimaa vauhtia ja niiden persoonallisuuserot ovat huomattavasti selkeämmät päivä päivältä. Rohkeita ja reippaita pentuja ovat kyllä kaikki. Sen verran reippaita, että kuvien saaminen on työn ja tuskan takana, kun kuvissa näkyy pelkkiä hännänpäitä ja korvankärkiä. Seisotuskuvista nyt puhumattakaan, varsinkin kun kuvaajan saaminen on ollut haasteellista.

Alla tytöt ulkoilun ihmeellisessä maailmassa, reviiriä on jo laajennettu reilusti tuosta ulkokuistista.


Ja sitten pennut leikkimässä Nian kanssa, lelut tuppaavat olevan yhteisiä - Nian lelut kelpaavat pennuille ja pentujen Nialle.


Nia ja Topi touhuamassa...


Ja sitten pentujen yhteistä leikkiä.


Ja alla pakollinen kuvanäyte siitä, miten hienoja kuvia VOISI olla mahdollista saada, jos nyt joskus osuisi ajoitus kohdalleen... :)


Ja lauman toisen lajin edustaja, joka ilmeisesti luulee olevansa sämpylä - ainakin sämpyläkoriin on pitänyt itsensä tunkea....... Fiksu kissa tuo meidän Sissi.


Ja saimme ihania kuvaterveisiä Heinäveden poitsulta eli Vukilta, alla hyvin selkeästi esitettynä elein, että ulkona on aivan liian kylmä basenjipojan tassuparoille.


Ja traumaattisen ulkoilukokemuksen jälkeen täytyy lämmitellä tassunpohjat uunin kylkeä vasten. :) Kiitokset kuvaterveisistä Leenalle!